Home » Mogelijkheden » Hondenuitlaatservice » VID at the Bike

Dog at the Bike | De hondenuitlaatservice die met uw hond gaat fietsen

 

In onze omgeving kunt u prachtig fietsen! Mooie fietspaden dwars door de weilanden van het Groene Hart.

 

Voor de sportieve hond maken wij leuke fietstochten in uw eigen bekende omgeving. Na een klein wandelrondje voor alle behoeftes bij u in de buurt, stappen wij op de fiets en gaan een mooie tocht maken.

Deze service is mogelijk voor honden die al aan de fiets mee kunnen lopen, de basiscommando's goed kent en bekend is met verkeersgeluiden. Honden die het geluid van bijvoorbeeld, razende vrachtwagens, toeterende auto's en denderde tractoren niet kennen, kunnen onstuimig reageren.

 

Omdat fietsen behoorlijk intensief is voor de hond, houden wij de hond nauwlettend in de gaten. Uw hond moet de leeftijd hebben van minimaal 1 jaar en in een gezonde conditie verkeren. Gemiddeld fietsen wij een route van 15-30-45 minuten, afhankelijk van de conditie van uw hond.

In het belang van de hond bieden wij deze service niet aan als:

  • het buiten warmer is dan 20 graden. De straat is op die momenten veel te heet
  • het buiten rond het vriespunt is. De Gemeente strooit op die momenten de fietspaden en dat kan geïrriteerde voetkussens veroorzaken

Tip's & Adviezen

  • Als u alleen voor fietsen kiest om de hond (tijdelijk) van zijn energie af te laten komen, kan dit ook averechts werken. Met fietsen bouwt de hond conditie op. Fietsen is heerlijk voor hond, maar houdt u er rekening mee dat de conditie van de hond vooruit gaat en deze behoefte ook moet worden voorzien.

  • Heeft uw hond nog nooit aan de fiets gelopen, dan moet de conditie langzaam worden opgebouwd. Wij raden aan om dit op te bouwen in een periode van gemiddeld 6 weken, startend met 5 minuten per keer. Kent u hond al reeds de basiscommando's maar durft u het zelf niet aan. Wij kunnen uw hond aan de fiets leren lopen. Vraag naar onze speciale fietsles tijdens een intakegesprek.

  • Voor het fietsen werken wij enkel met tuigen en niet met halsbanden. Zorg bij voorkeur voor een licht tuig waarbij er geen band direct achter de voorpoten zit. Ook de bekende K9 tuigen hebben niet onze voorkeur met fietsen i.v.m. de grote sluiting die vrij dicht achter de voorpoten zit en de borstband die geen voldoende vrijheid geeft aan de borstpartij (afhankelijk van de bouw van de hond).

 

Laat u de hond fietsen voor conditie- en spieropbouw, dan zorgen wij voor een passende wisseling in de loopgangen horende bij de ondergrond. Bespreek deze optie tijdens een intake gesprek.

Meer informatie over de tarieven kunt u hier lezen.