Home » Mogelijkheden » Hondenuitlaatservice » Individuele wandelingen
individuele wandeling hondenuitlaat

Individuele wandelingen met uw hond

Heeft u een lange werkdag en zit de hond daarom lang alleen thuis? Of zoekt u iemand die structureel uw hond(en) uitlaat en alle aandacht geeft? Sommige honden voelen zich niet prettig in een grote groep of misschien bent u zelf geen voorstander van grote hondenuitlaat groepen. Bij de een op een hondenuitlaat is alles mogelijk.

Niet alle honden houden van andere honden. Sommige hondenrassen vinden andere honden maar niks en genieten meer van de wandelingen en activiteiten met mensen. Bepaalde hondenrassen staan hier zelfs om bekend.

Er kunnen tal van redenen waarom u besluit dat uw hond liever individueel op pad is. Vervelend is dat de meeste uitlaatdiensten wandelen in groepsverband. Als daarbij uw hond ook nog op de Hoog Risico lijst is geplaatst, wordt het vinden naar een passende oplossing lastig.

The VID Service is er ook voor de honden die in deze categorie vallen. In onze ogen verdienen alle honden de mogelijkheid om te genieten van een wandeling. Met de individuele wandelingen zijn wij ongeveer 45 minuten met uw hond op pad.

Voordelen Individuele wandelingen 

 • Maximale aandacht. Uw hond hoeft de aandacht niet te delen.
 • Geschikt voor alle honden. Van jong tot oud / sociaal en minder sociaal
 • Elke wandeling of activiteit wordt op maat aangepast
 • Kan uw hond niet in de auto? Dan wandelen wij vanaf uw eigen huisadres.
 • Wandelen in een vertrouwde omgeving
 • Geen prikkels en stress van andere honden
 • Voor angstige honden of honden met een eventueel trauma
 • Oplossing voor hondenrassen die op de Hoog Risico lijst zijn geplaatst
 • Honden die een muilkorf dragen
 • Een (tijdelijke) oplossing voor als uw teefje loops is
 • Voor honden op hetzelfde adres die wel samen kunnen wandelen, geldt een toeslag vanaf € 7,50 per wandeling.

 

 

 

Privé wandelingen met onze hondenuitlaatservice vinden altijd plaats op maandag t/m vrijdag. Bent u een vaste klant bij ons en moet u op zaterdag of zondag een lange dag van huis? Op afspraak kunnen wij deze service ook uitvoeren in het weekend. Vraag hiernaar tijdens de intake.

the vid service individuele wandeling hond

Realtime informatie tijdens elke wandeling

Indien gewenst kunt u gebruik maken van onze software en app speciaal voor de hondenuitlaatservice. Met een gratis account die u van ons ontvangt, ontvangt u realtime informatie op de momenten dat wij met uw hond op pad zijn. Met de ingebouwde chat kunt u direct in contact met ons komen en u kunt korte notities toevoegen aan de afspraken. Alle ingeroosterde wandelingen kunt u direct raadplegen en hebben wij uw hond weer thuisgebracht, dan ontvangt u direct een verslag van de wandeling, eventueel een foto en de route die wij hebben gewandeld met uw hond.

Toegang tot deze app wordt automatisch voor u geregeld en tijdens een kennismakingsgesprek leggen wij graag de werking van de app aan u uit.

Meer informatie over onze hondenuitlaatservice software kunt u hier lezen.


Voor welke honden zijn de individuele wandelingen bij onze hondenuitlaat geschikt?

 

Honden die niet met andere honden kunnen

Kan uw hond absoluut niet met andere honden, om wat voor reden dan ook? Dan gaan wij dat ook niet opzoeken en kiezen voor een andere route. Met de individuele wandelingen vermijden wij drukke wandelgebieden en zoeken wij de confrontatie niet op.

 

Honden die niet gemakkelijk zijn in de omgang met andere dieren

Sommige honden kunnen een vervelende ervaring hebben meegemaakt, zijn door omstandigheden in de puppy jaren niet goed gesocialiseerd of kunnen om een andere reden onberekenbaar zijn. Ook met deze honden kiezen wij voor een andere route en gaan wij confrontatie altijd uit de weg.

Honden die niet los kunnen lopen

Is uw hond een jager, gaat deze achter alles aan wat los en vast zit of u kunt duizend keer de naam roepen en uw hond kiest toch zijn eigen pad? Voor velen herkenbaar en bepaalde rassen staan er zelfs om bekend. Wij hebben ook lange lijnen waardoor uw hond toch controleerbaar blijft.

 

Honden die niet mee kunnen in de auto

Is uw hond wagenziek of is er een andere reden? Bij individuele wandelingen kunnen wij kijken of wij kunnen starten vanaf uw huisadres. Zo kan uw hond zonder auto-stress, aan de wandeling beginnen.

 

Angstige honden

Ook angstige honden kunnen anders reageren. Door de 1 op 1 wandelingen met veel positiviteit krijgt de hond meer zelfvertrouwen. Angst moet langzaam overwonnen worden en de hond moet zijn zelfvertrouwen terugkrijgen. Door te wandelen met weinig prikkels en in een rustige omgeving, zal de hond ontspannen en minder stressvol reageren op den duur. Een proces wat tijd kost. Diepe wonden helen langzaam.

 

Honden op de HR lijst

Met het opstellen van de Hoog Risico lijst in Nederland hebben veel honden automatisch een stempel gekregen en dat komt niet altijd ten goede. Veel hondenuitlaatdiensten weren deze rassen uit voorzorg en sommige zelfs ook bij de individuele wandelingen. Wij hebben ruime ervaring met o.a. Rottweilers, Stafford Bull Terriërs & Dobermanns. Allemaal lieve rassen, mits de hond verantwoordelijk deel uit maakt van het gezin.

 

Honden die (tijdelijk) rustig aan moeten doen

Misschien is uw hond pas geopereerd of is er een andere reden dat uw hond (tijdelijk) niet met andere honden kan spelen. Wij wandelen dan op maat.

 

Herplaatsingshonden (met een trauma)

Als u begint met een pup weet u exact wat voor hond u heeft en groeit u samen op. Bij een herplaatsingshond is dit niet het geval en moet u elkaar (nog) goed leren kennen en wederzijds vertrouwen opbouwen. Durft u het nog niet aan dat de hond mee gaat met een groep honden en wilt u dit langzaam opbouwen? Wij kiezen een route met weinig prikkels en observeren de hond gedurende de wandeling.

 

Eigenaren die dat zelf prettiger vinden

Misschien heeft u zelf wel een goede en andere reden waarom u liever de privé wandeling meer ziet zitten voor uw viervoeter. Bespreek de opties tijdens een intakegesprek.

 

Loopse teven

Is uw hond loops geworden maar u wilt toch dat zij even lekker haar energie kwijt kan. Wij maken een leuke wandeling in een gebied waar weinig andere honden komen. Mocht er toch een reu zijn die even komt kijken, dan zullen wij de andere eigenaar hierop aanspreken om een eventueel "oepsjes" te voorkomen.

Honden die (uit voorzorg) met een muilkorf lopen

Sommige honden dragen uit voorzorg een muilkorf. Hierachter zit een verhaal! Deel uw verhaal met ons om te kijken of wij een passende oplossing hebben qua wandelen. Soms gaat 1 op 1 hartstikke goed. Wij vinden dat mensen die uit voorzorg een muilkorf omdoen zeer verantwoordelijk. Hieruit blijkt dat u bewust bent van de risico's en wilt u vervelende incidenten voorkomen.

Honden die een muilkorf dragen voor agressie naar mensen is een NO GO bij The VID Service en kunnen wij helaas niet meenemen voor onze eigen veiligheid. Hebben wij zelf twijfels bij de intake, dan zullen wij dat melden. Wij hopen op uw begrip hierin.