Home » BLOG » Een nieuw bedrijf en hoger in Google met goede SEO

Een nieuw bedrijf en hoger in Google met goede SEO

Vol enthousiasme worden de ideeën in mijn hoofd stap voor stap zichtbaar bij het maken van de nieuwe website voor onze hondenuitlaat en huisdieren oppas, genaamd The VID Service. Tijdens het schrijven van teksten creëert mijn brein talloze nieuwe ideeën van diensten die ik kan toevoegen aan mijn website. Voordat de werkzaamheden daadwerkelijk beginnen heb ik al plezier in al het voorwerk. En dan, daar is het eindelijk, het eindresultaat. Trots en voldaan show ik mijn nieuwe website aan familie, vrienden en deel ik deze op Facebook. En nu?! De tijd staat even stil, want naast de website moeten klanten mij natuurlijk kunnen vinden als ze zoeken op Google. Dat is toch wel een uitdaging want niemand kent (nog) de naam 'The VID Service' dus daar zullen mijn nieuwe klanten niet op 'Googlen'. Dus start hierbij mijn nieuwe missie met als doel: hoger in Google komen en de bedrijven die particulieren aan particulieren koppelt voorbij streven. Wellicht is die missie bijna onmogelijk omdat deze domeinen al ouder zijn (Ja, Google kijkt naar leeftijd), maar ik ga de uitdaging graag aan.

vid service hondenuitlaat hoger in google


Vooropgesteld; mijn vooropleiding is niet IT-gerelateerd maar ik hou gewoon van Google (en dieren natuurlijk). Alles wat ik wil weten of wil leren, leer ik van mijn Internet Coach: Google. Als Mr. Google ooit een boek gaat uitgeven van mijn Google opdrachten de laatste jaren, zal dit het meest humoristische en herkenbare vrouwenboek ooit worden. Tja, niemand kan altijd alles weten, dus als ik wil weten hoe ik het beste een hele kip kan aansnijden of hoe ik een Gardena slang aansluit op de kraan, dan zoek ik dit op Google. Vrouwen hebben dankzij Google bijna geen man meer nodig (op theoretisch gebied dan hè). Mijn man noemt mij dan ook Miss Google en daar ben ik best trots op. Maar goed, ik dwaal af en ik moet nu de rollen gaan omdraaien.

Nu moet Google mijn bedrijf gaan vinden als andere mensen zoeken op de zoekwoorden die mijn bedrijf omschrijven, zoals: hondenuitlaat, hondenuitlaatservice, huisdieren oppas, uitlaatdienst en dieren verzorger. Dit is niet makkelijk want iedereen zoekt anders op Google. Door mijn persoonlijke Google ervaring weet ik dat kern- en sleutelwoorden in korte zinnen het beste werkt. Voorbeeld: als ik wil weten 'hoe kan ik het beste een hele kip aansnijden en verdelen in stukken' dan gebruik ik niet de hele zin. Maar de kernwoorden: 'hele kip aansnijden'. Google is eigenlijk heel simpel en wij Nederlanders gebruiken de meest lange zinnen. Om die reden duren de politieke discussies waarschijnlijk zo lang. Voor mijn hondenuitlaatservice moet ik dus gaan bedenken hoe hondeneigenaren mij gaan zoeken. 'Ik zoek een mevrouw die voor mij de hond uit gaat laten als ik van huis ben' of 'ik zoek een bedrijf die mijn huisdieren verzorgt als ik op vakantie ben'. De kans dat deze volledige zin wordt gebruikt zal klein zijn, maar goed, het kan gebeuren. Ik stel een lijst op van mijn belangrijkste kernwoorden:

 • Hondenuitlaatservice
 • Hondenuitlaatdienst
 • Hondenuitlaat
 • Uitlaatdienst
 • Huisdieren Oppas
 • Vakantie service
 • Nog veel meer gerelateerde woorden, inclusief de spelfouten zodat Google kan zeggen "u bedoelt"


Vervolgens koppel ik de kernwoorden aan de woonplaats, bv. Hondenuitlaat Ter Aar en Hondenuitlaat Nieuwkoop. Alle woonplaatsen gebruik ik meerdere malen, want de The VID Service hondenuitlaatservice en huisdieren oppas is actief in:  Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Langeraar, Nieuwkoop, Nieuwveen, Ter Aar en Woubrugge.


Wat heb ik allemaal geleerd? Heel veel! Ik zal een opsomming geven van een paar SEO do's & dont's

 • Hoe komt mijn hondenuitlaatservice hoger in Google?
  Nadat mijn website klaar was heb ik Google laten weten dat mijn website klaar is om gevonden te worden. Uiteraard heb ik dit ook gedaan bij andere zoekmachines zoals Bing. Sommige mensen Bingen liever dan dat ze Google gebruiken of weten niet dat ze hun zoekmachine voorkeuren kunnen instellen. Ook leuk is dat nieuwe website eigenaren kunnen profiteren van gratis advertentie te goed. Zoekmachines leven van opbrengsten uit de marketing. Aangezien deze onmisbaar zijn in de maatschappij, betalen bedrijven maar al te graag om legaal hoger in Google te komen. Ik ga het eerst zonder extra kosten proberen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ik mijn diensten voor de hondenuitlaatservice en huisdieren oppas op een natuurlijke manier op de kaart kan zetten. Daarnaast hoef ik met mijn website niet heel Nederland te bereiken, maar wel onze directe omgeving.

 • Aan welke richtlijnen moet mijn website voor de uitlaatdienst en huisdieren oppas voldoen voor een goede Google Crawl*
  Google kijkt echt overal naar. Hoe is de tekst geschreven, staan er taalfouten in de tekst, worden er opsommingen gebruikt, worden woorden gekoppeld aan interne pagina's en zelfs de afbeeldingen worden doorzocht. Interessant! Google maar eens op 'seo tekst'. Zoek- en kernwoorden moeten ook meerdere malen herhaald worden. Op die manier wordt het duidelijker dat deze pagina dus gaat over: 'hoger in google', 'goede seo', hondenuitlaatservice', 'uitlaatdienst in Ter Aar' en 'The VID Service'.

  *Google Crawl = wanneer Google jouw pagina automatisch komt lezen of scannen. Google doet dit automatisch als Google vindt dat er goede en leuke teksten op staan en haalt de zoek- en kernwoorden eruit die hij koppelt aan de zoektermen die iemand op Google invult. Google wordt steeds slimmer en kan alle talen in de wereld lezen.

 • Wat moet ik absoluut niet doen
  Google deelt ook penalty's uit. Ik kan natuurlijk een zak geld op tafel leggen en betalen om mijn website The VID Service Hondenuitlaat te vermelden op informatieve websites over honden, hondenuitlaatdiensten en/of huisdieren. Echter, daar is Google niet van en kan een penalty opleveren en dat betekend onderaan de zoekresultaten. Ik ga op zoek naar beheerders van interessante websites en/of bloggers die vrijwilliger een 'dofollow' link willen plaatsen op hun eigen website. Uiteraard plaats ik een link terug naar hun leuke website. En als wij allebei in dezelfde branche werken of hetzelfde onderwerp delen zoals een uitlaatservice, honden, katten of oppasservice, dan vindt Google dat nog leuker. One big happy family.

 • Hoe moet ik mijn teksten schrijven?
  Honden en de meeste dieren zijn kuddedieren. En eigenlijk zijn mensen dat ook. Sommige mensen houden van kopiëren en sommige mensen profiteren graag van het succes en originaliteit van een ander. Eigenlijk verschillen wij niet zo heel veel van dieren. Ik hou van originaliteit. En dat is toeval want Google ook. Zomaar teksten van andere websites kopiëren en weergeven op je eigen website? Niet doen! Big Brother is watching you en Google is zelfs zo slim dat hij gekopieerde content kan opsporen. Dus laat de CTRL V + CTLR C knoppen op het toetsenbord met rust en ga zelf lekker zitten voor een mooie tekst. Ben je er niet zo goed in? Google dan eens op 'tekstschrijver'. 

  Doe waar je goed in bent en focus je op de dingen die je het beste kan en doet. Gegarandeerd dat je gaat uitblinken in het geen wat je liefste doet. In mijn geval is de combinatie van de hondenuitlaatservice, de oppasservice voor huisdieren en het schrijven van leuke blog's een perfecte combinatie.

Uiteraard heb ik nog veel meer tips, trucs en adviezen gelezen en toegepast op mijn eigen website dankzij Mr. Google. Maar hè, ook mijn hondenuitlaat concurrenten lezen mee dus ik kan niet alles blootgeven natuurlijk. Naast het bouwen en opzetten van mijn website is het ook ontzettend belangrijk om er te zijn voor mijn klanten en hun honden en andere huisdieren, want dat is uiteindelijk het einddoel.

Mijn carrière is begonnen in de horeca, gevolgd door dagen op kantoor als (directie)secretaresse, HR-Assistent en eigenaar van een goed lopende webwinkel voor E-Sigaretten, alles gecombineerd met de meest stressvolle job "Housekeeping Manager Men's Only". Al die werkzaamheden gaven mij niet een 'volledige' voldoening. Een carrière switch betekend natuurlijk ook verandering voor het thuisfront, want een nieuw inkomen opbouwen is niet makkelijk en best een risico. Ons motto binnen ons gezin 'doe iets wat je gelukkig maakt en anders niet aan beginnen'. Op die manier proberen wij de negatieve dingen in een maatschappij vol stress, zinloze discussies en andere depressieve onderwerpen een beetje dragelijker te maken. Een ander bijkomend voordeel is dat onze eigen trouwe viervoeter ook niet meer met een hondenuitlaatdienst mee hoeft, maar gezellig zelf kan deelnemen aan de groepswandelingen.

En tussenhaakjes, ik werk natuurlijk graag met honden, andere huisdieren en Google. Dus met een eigen website en blog voor The VID Service, het werken met honden, huisdieren, eigenaren en mijn samenwerking met Mr. Google-Bot is mijn wereld toch helemaal compleet!

Ohja, kijk vooral rustig eens rond op mijn website. Of u nu op zoek bent naar 'een mevrouw die uw hond kan uitlaten' of 'een glimp van de seo teksten'. Alles staat in leesbare en duidelijke categorieën. De hondenuitlaatservice heeft diverse wandel & huisdieren oppas pakketten tegen aantrekkelijke tarieven. Want alle rassen, van groot tot klein, zijn welkom bij The VID Service Hondenuitlaat & Huisdieren Oppas in Ter Aar.


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


 »